Aankomstkamp!

Gepubliceerd op 7 oktober 2018 om 12:42

Zdravo!!

Zoals je gemerkt hebt, is het een tijdje geleden dat ik nog een blogpost heb geschreven. Dit komt vooral omdat ik gewoon mijn leventje aan het leven ben hier, met school en vrienden en daardoor niet zo veel vrije tijd heb, maar ook omdat ik een klein beetje ziek was. Ik had koorts, hoofdpijn, buikpijn,... de typische dingen dus, maar ik ben er weer bovenop geraakt! :) 

Vorige week ben ik samen met Samra naar Sarajevo gegaan voor het aankomstkamp! ( jup, weer 6 uur op een bus) We zijn donderdag vertrokken, en zondagochtend weg gegaan naar nog iets anders, een folklore festival waar Samra en haar groep moesten optreden! 

 

Vrijdagochtend  zijn Samra en ik, samen met Haris ( mijn broer die in Sarjavo studeert ) de stad een beetje verder gaan verkennen. 

Sarajevo is echt zo mooi! Ik denk dat je het, het beste kunt omschrijven met het woord "contrast". Constrast in oud en nieuw, contrast in de mensen, contrast in culturen,... Eigenlijk kan ik het allemaal het beste uitleggen met foto's, dus hier komen ze haha. ( bereid je voor op veeeel foto's ) 

Wat je hierboven hopelijk een beetje kan zien is het contrast in de gebouwen. In Sarajevo heb je bv. kerken, maar ook moskeeën. Je hebt ook veel historische gebouwen, maar ook moderne gebouwen die meters hoog zijn. Maar de gebouwen in Sarajevo zijn eigenlijk nog maar een klein deeltje van het contrast. 

Nu nog meer foto's.. jeej! 

Na deze geweldige tour door Sarajevo was het tijd om echt naar het aankomstkamp te gaan. We gingen eerst naar het kantoor van AFS BIH, omdat Samra vrijwilligster is. Daarna zijn we naar het hostel gegaan waar we gingen verblijven voor 2 nachten. Het hostel was een typisch backbackers hostel en ik vond het echt geweldig! In het hostel aangekomen hebben we gewacht op de andere studentjes, en toen zijn we samen met Haris ( die ineens ook een geïmproviseerde vrijwilliger was ) gaan wandelen ( of eerder een berg gaan beklimmen naar mijn gevoel haha ).  Maar op het einde van de wandeling was er wel een kei leuk cafeetje met een prachtig uitzicht! 

Daarna was vrijdag eigenlijk alweer voorbij, we hebben in de avond nog met elkaar gepraat en elkaar wat beter leren kennen, dus het was zeker nog gezellig!

Op zaterdag hebben we de echte workshops gedaan, over de AFS regels, over onze dagelijkse routines, en nog veel meer. Dit was ook allemaal super leuk, want echt alle vrijwiligsters zijn schatjes! In de avond hebben we het nog heel gezellig gemaakt, de student uit Turkije had een soort harmonie van ons gemaakt haha. We hebben echt zeker een uur gewoon muziek gemaakt, wat echt zo leuk was! Helaas kan ik geen video's op deze blog zetten, anders had ik zeker een video geplaatst, maar ik heb wel foto's :) 

Op zondag zijn we nog met iedereen koffie gaan drinken ( duuuh ) en dan was het eigenlijk al weer tijd voor iedereen om de bus naar huis te nemen :( 

Samra en ik zijn dus nog naar het folklorefestival geweest en het was daar ook echt kei leuk! Iedereen had de traditionele kleren aan van hun land/dans, en iedereen was super mooi! We hebben eerst een wandeling gemaakt in 1 grote lange sliert ( we waren echt met veeel groepen) naar een soort oud kasteeltje op een heuvel, daar hebben we allemaal foto's getrokken enzo. Daarna zijn we terug gewandeld ( onder politiebegeleiding) en was het tijd voor elke groep om een optreden te geven. Het was echt heel leuk en interessant om elke groep te zien dansen!

 

Dusssss dit was de blogpost dan alweer!

Ik hoop dat jullie een beetje van de foto's hebben genoten haha

Tot de volgende!

- Kim

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb