Mijn gastgezin :)

Gepubliceerd op 11 september 2018 om 14:18

Zdravo!
Deze eerste paar dagen bij mijn gastgezin waren echt suuuper spannend maar ook suuuper leuk! Toen ik van de bus stapte stonden mijn broer ( Haris) en zus ( Samra ) mij op te wachten. Samra is zelf ook op uitwisseling gegaan naar Turkije, en nu is ze vrijwilligster bij AFS BIH. Ze praat ( gelukkig ) dus Engels!

Thuis aangekomen gingen we meteen koffie drinken! ( ik heb eindelijk een cappuccino geprobeerd en het is eigenlijk best wel lekker!)
Daarna ging ik uitpakken in mijn kamer en toen zag ik dit op de deur. ( echt te lief!!)

Na het avondeten ( Wat suuuper lekker was) hebben we tv gekeken en toen ben ik vroeg gaan slapen, want 7 uur op een bus zitten is wel een beetje vermoeiend, zelfs met de prachtige uitzichten.

De volgende dag zijn we naar het geboortedorp van mijn gastpapa gegaan. Daar heeft mijn familie 3 plaatsjes in de natuur met appelbomen en andere fruitbomen en kleine huisjes om te eten enzo. We zijn de appels gaan plukken en het was zo leuk!!

We hebben er ook middaggegeten, met worstjes die we hebben geroosterd boven een vuur, een soort BBQ. Het dorpje lag boven op een berg wat dus weer voor prachtige uitzichten zorgde!

Daarna zijn we eventjes gaan rusten, boven in de bergen is er heel veel lucht waardoor je sneller moe wordt, en het was ook gewoon heel warm.
Samra heeft veel foto's laten zien van haar uitwisseling in Turkije en het kamp in Brussel! Ik heb ook verteld over België en de verschillen enzo, het was gewoon een heel gezellige namiddag haha.

Na het avondeten ( Wat weer te lekker en te veel was haha ) zijn Samra en ik naar een concert geaan van een orkest die typisch Bosnische muziek speelt. Er was 1 jongen die ongeveer 12 was, maar hij zong alsof hij 50 was. Het was echt heel leuk om de muziek van hier live te horen!!

Daarna zijn we nog iets gaan eten ( een cakeje met veel melk waar ik de naam van ben vergeten ) maar het was weer heel gezellig! Ik heb nu ook een beetje van het centrum kunnen zien en het is echt suuuper mooi!

Het enige wat een beetje moeilijk is, is de taal.. want de ouders spreken geen engels, ik doe echt mijn best om de gesprekken te verstaan maar het lijkt wel of ze een sims taal praten haha. Ook het dingetje dat ze altijd te veel eten maken ( voor wat ik gewoon ben dan ). Daardoor denkt mijn mama dat ik het niet lekker vind maar alles is echt te lekker! Ondertussen snapt ze het wel beter :)

Ondertussen ben ik ook al vaker in het centrum geweest en heb ik mijn school ook al gezien. Het centrum is super gezellig, niet te groot en niet te klein! Ik vind het ook super mooi om het contrast te zien tussen de oude en nieuwe gebouwen in de stad, zoals je bij de huizen op deze foto ziet.  

Ik vind het ook gewoon leuk om de alledaagse dingen mee te doen ( zoals onze zelfgeplukte appels snijden enzo).
Mijn familie is zo lief en behulpzaam, ik had me echt geen betere gastfamilie kunnen wensen! <3

Morgen ga ik naar school, waar ik een beetje stress voor heb maar ook heeel veeel zin!! 

Tot de volgende
-Kim

Reactie plaatsen

Reacties

Mama
6 jaar geleden

Wow meisje, wat is het daar mooi!!! Ik ben zo ontzettend trots op jou!!! Kus van mama X

Maak jouw eigen website met JouwWeb