Beograd!

Gepubliceerd op 2 november 2018 om 10:19

Ćaooo

We hebben op dit moment een soort studie uur op school, want de leerkracht is er niet. Dus ik dacht, laat ik over mijn weekend vertellen haha.

Dit weekend ben ik samen met mijn zus en een paar vriendjes naar Belgrado gegaan (in Servië)!
Er was een soort boekenbeurs dus daarom reden er echt super veel bussen ( en waren ze ook goedkoper )

De dag begon al vroeg ( want de bus vertrok om half 6 al).
We hebben ongeveer 3 uurtjes op de bus gezeten en bij de grens hebben we ongeveer 3 kwartier moeten wachten. Ik vergeet altijd dat ik niet in de EU zit en dat de grenzen dus gecontroleerd worden ( maar ik heb weer een stempel in mijn paspoort hehe).

Toen we aankwamen hebben we nog op een andere vriendin verwacht die onze 'gids' was voor de dag.
Het was ineens ook super warm, dus in de tram op weg naar het centrum ging ik helemaal dood haha ( het was echt 26 graden.. in oktober.. dat klopt niet.. )

De stad zelf is heeel groot, dus we hebben maar een klein deeltje gezien.
Maar het deeltje wat we gezien hebben is echt super mooi!

We hebben rondgewandeld in het centrum, en overal hoorde je muziek. Er hing ook al kerstversiering ( wat wel raar was met 26 graden lol) maar er hing een suuuper gezellige sfeer!!

We zijn ook donuts gaan eten dat we echt in een suuuper schattig winkeltje zijn gaan kopen, en daar moesten we natuurlijk veeel fotos van maken he.

Daarna zijn we naar een soort 'uitzichtpunt' gegaan. Vanaf de buitenkant vond ik het echt op een kasteeltje lijken. Het uitzicht was wel weer suuuuper mooi!
We zijn ook naar een soort kermis gegaan. En ja, we zijn in de botsauto's gegaan haha. We zijn ook in het reuzenrad geweest ( dat er echt te schattig uitzag!)

Dan zijn we kort even naar een islamitisch centrum gegaan. Het was wel echt super mooi daar binnen!

Daarna moesten we heel snel terug naar de bus, en we hebben ons echt moeten haasten ( we waren echt letterlijk 1 minuut voor de tijd terug haha)

Ik vond het wel leuk om te zien dat mijn bosnische lessen echt wel heel hard helpen. In Belgrado was alles geschreven in het cyrillische alfabet, en ik kon echt alles lezen ( dus ik was wel een beetje trots op mezelf haha)


Dus dit was de korte samenvatting van mijn dagje in Belgrado!

Tot de volgende
-Kim

En ze hadden ook een delhaize, dat vond ik wel grappig ofzo haha.

Reactie plaatsen

Reacties

Julie Cochet
5 jaar geleden

Ziet er echt tof uit!!!:-)

Maak jouw eigen website met JouwWeb